Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria este astazi cea mai populara destinatie pentru turistii romani. Vara la mare in statiuni precum Albena sau Nisipurile de Aur si iarna la ski in statiunile montane ca Bansko sau Borovets.

Bulgaria

Clima in Bulgaria este:
- continentală în interior (ierni reci, umede, cu zăpadă în altitudini mai mari si veri calde și umede)
- temperată, pe coasta Mării Negre, cu temperaturi mai puţ‏in extreme

Cele mai populare destinatii din Bulgaria

Bulgaria, o varianta pentru iubitorii de ski

Statiuni montane in Bulgaria sunt multe, cu partii de schi bine intretinute, peisaje minunate si servicii pe masura. Vecinii nostri bulgari sunt renumiti atat pentru litoralul lor, dar si pentru statiunile montane vizitate anual de sute de mii de turisti.

Bansko

Statiunea Bansko este cea mai buna destinatie de iarna din Bulgaria, avand cel mai mare domeniu schiabil si o istorie culturala bogata. Orasul Bansko este localizat la poalele muntilor Pirin, in partea sud-vestica a Bulgariei, la doar 160km de Sofia. Aici regasiti conditii excelente de ski si snowboard, partii cu grade de dificultate diferite deservite de infrastructura moderna. Orasul Bansko este localizat la o altitudine de 925m iar domeniul schiabil se intinde intre 2000 si 2600m inaltime.

Albena

Situata la numai 80 km de Romania, statiunea Albena dispune de o plaja cu nisip fin si intrare in apa lina ceea ce o face foarte potrivita pentru familii cu copii. In Albena se gasesc multe locuri de joaca, zone pietonale, spatii verzi si hotelurile de obicei sunt dotate cu piscine dedicate copiilor. In Albena se gasesc 51 hoteluri.

Alege o localitate din Bulgaria